Beheren en onderhouden

Er komt veel kijken bij het onderhouden en beheren van uw gebouwen en terrein(en). Met deskundig onderhoud behoudt u de waarde van uw pand en voorkomt u problemen en bespaart u geld. Hetzelfde geldt voor een goed huurcontract. Is de organisatie van het juiste beheer en onderhoud een zorg die u liever aan een deskundige uit besteed? Denk dan weer eens aan IFPM.

Beheren en onderhouden

Onder beheer en onderhoud vallen alle kosten die u periodiek voor een pand en de omliggende terreinen moet maken: energie, aansluitingen, belastingen, verzekeringen, schilderwerk, installaties, verlichting, groenonderhoud, schoonmaak en dergelijke. Maar ook alles wat met de huur en verhuur van het pand te maken heeft: huurcontracten, klachtenafhandeling, interne verbouwingen horen daar zo al bij.

Het is belangrijk een gebouw en de omliggende terreinen goed te onderhouden. Met deskundig onderhoud behoudt u de waarde van uw pand, voorkomt problemen en bespaart geld. Wij kunnen de onderhoudskosten voor u beheersbaar en inzichtelijk maken: “Wat kost het me nu en wat kost het me over 20 jaar”. Middels een financiële rapportage is voor u inzichtelijk wat de onderhoudskosten zijn, wat u dus zou moeten reserveren en welke kosten u wellicht zou kunnen doorberekenen. Naast het bieden van inzicht in onderhoud en beheer, kunnen wij ook de zorg hiervoor geheel uit handen nemen. IFPM verzorgt dan de (lange termijn) onderhouds- en huurderscontracten en het contact met alle betrokken partijen. Regelmatig doen wij een deskundige en uitvoerige inspectie en daar waar nodig sturen wij direct bij. Wij zijn voor u (en wellicht ook voor uw huurders) het aanspreekpunt bij defecten, wijzigingen en contracten. Bijvoorbeeld het oplossen van een lekkage aan het dak, het coördineren van de gezamenlijke inkoop van energie of het realiseren van een interne verbouwing! U heeft er geen omkijken meer naar. Een hele zorg minder.

Onze diensten:

  • Onderhoudscontracten aangaan danwel verbeteren
  • Financieel overzichten met begroting
  • Opstellen meerjarenonderhoudsplannen
  • Contractmanagement voor beheer & onderhoud
  • Projectmanagement voor onderhoud en verbouwingen
  • Afspraken met huurders en verenigingen van eigenaren

Klant aan het woord

“Door het opstellen van specifieke onderhoudsinstructies met werkprocedures voor het gehele Metro-areaal wordt het “exploitatievrij-rijden” verhoogd: uitval van metrotoestellen en treinbeveiligingen nemen af, storingen van roltrappen, liften en camera’s worden teruggebracht waar door onderhoudskosten structureel afnemen.”Gemeente Amsterdam, Metro en Tram – afdeling Eigendom & Beheer

“De gebouwen en terreinen van FloraZON Vastgoed zijn in goede handen bij IFPM. Onderhoudscontracten en energieleveranties met de bijbehorende financiële verantwoording worden jaarlijks verbeterd. Ook overeenkomsten met huurders en eigenaren worden bewaakt en nageleefd.”FloraZON Vastgoed

Haal uw kennis in vastgoed in huis: